DEN OFFISIELLE SIDEN FOR MOSS SHIELDS NO|EN

Stødig pitching og presise treff gir Shields seieren

Begby, Fredrikstad - For første gang i lagets historie, startet Moss Baseballklubb sesongen med en seier. Den historiske åpningen endte med 2 seiere over Fredrikstad Bears. Shields, som spilte foran en stor samling av tilreisende supportere vant den første kampen 22-8 og dagens andre kamp 8-6

 

"Inn mot disse kampene hadde jeg blandede følelser. Nerver, spenning og store forhåpninger" - Sier Brian Howard, laglederen til Moss Shields. "Jeg var fornøyd med seierene. Offensivt gjorde alle jobben deres. Defensivt var vi rufsete, og jeg ble litt skuffet, men alt i alt var jeg fornøyd med lagets prestasjoner."

 

Søndagens første seier for Moss (2-0) over Bears (0-2) kom fra armen til høyrehendte Christian Hågensen (1-0), som gjorde sin andre start i karrieren. Hågensen kastet fire inninger, hvor han tillot kun ti treff og seks runs, mens han striket ut seks slagmenn. Hågensen gjorde kort prosess av Bears i andre og tredje inning, da han kun trengte å kaste 7 kast i andre inning.

 

"Å kaste fra pitcher's mounden var veldig vanskelig de første 10-12 kastene," sa Hågensen. "I den første inningen følte jeg at jeg kastet veldig mye utenfor. Jeg klarte å gjøre noen justeringer, og var fornøyd med mine prestasjoner etter de 3- 4 første slagmennene. Det føltes veldig bra å få noen strikeouts."

 

Den høyrehendte pitcheren Michael Andersen kom inn i kampen i femte inning med Shields klamrende til en 11-7 ledelse. Han kastet tre inninger, der han kastet 4 treff og én walk, i tillegg til to strikeouts.

 

Shields talte 21 treff, hvor 7 av treffene var med 2 outs som fikk inn 4 runs. Glenn-André Kristiansen bidro til produksjonen av runs med en homerun som første slagmann i sjette inning, og en 2-run dobbel i syvende inning, og på den måten øke ledelsen til Shields til 15-7.

 

I dagens andre kamp ble Fredrikstads Fihlip Cepeden (0-1) kreditert med tapet. Cepeden kastet alle syv inninger og tillot 12 treff, kastet 11 strikeouts og hadde 6 tillatte runs. Cepeden og det solide defensive arbeidet til Bears hold Shields uten poeng gjennom de første tre inningene av kampen.

 

Det var ikke før den fjerde inningen at Shields klarte å skrape sammen et par runs. I femte virket det som om slagmennene til Moss begynte å få timingen inn, og traff 3 ganger på rad, hvor en av de var fra Jan Willem Triemstra, da han tok ledelsen for Moss med en RBI single.

 

Peter Risberg var en av bare tre mossespillere som traff flere ganger i den andre kampen. Han avsluttet kampen med 6 av 9 treff med fire RBI, ett run og 2 stjålne baser.

 

"Det som imponerte meg var at med alle de runnene med to outs, kom det noen andre og trådde til og hadde et viktig treff," sa T.J. Collins. "Alle i lineupen bidro til lagets suksess denne helgen og det hjelper oss virkelig til å bli forbedre oss og bli enda sterkere til vår neste kamp."

 

Moss slo Bears tilsammen 30-14 over to kamper, med ti runs som kom da laget hadde to out.

 

Shields drar til Oslo 1. Juni for å spille mot Oslo Pretenders 2 i en dobbeltkamp på Rommen Baseballfield.