DEN OFFISIELLE SIDEN FOR MOSS SHIELDS NO|EN

Baseball er spilt mellom to lag med ni spillere hver. Målet med spillet er å få flere runs en motstanderen. En baseballbane er satt opp slik at det er fire baser. Man løper mot klokken, og i rekkefølge er det firste base, andre base, tredje base, og hjemmebasen(Home plate). Et run er oppnåd når en løper er innom alle basene, og har kommet seg til hjemmebasen.

 

En baseballkamp er spilt med syv omganger(innings), og det blir spilt ekstra omganger hvis resultattavlen viser uavgjort. I hver omgang vil begge lagene få mulighet til å slå.

 

For å starte omgangen vil ni spillere finne deres plasser. Pitcheren vil kaste ballen til en slagmann som vil forsøke å treffe ballen. Slagmannen vil få en strike hvis han slår etter ballen og bommer, slår etter ballen og slår den ut til en av sidene av banen(foul territory), eller ikke slår når ballen er innenfor strikesonen. Hvis slagmannen får tre strikes er han ute. Han er også ute hvis han slår ballen og treffer, men ballen blir fanget av en utespiller før den treffer bakken. Treffer derimot ballen før en utespiller fanger den, vil slagmannen forsøke å løpe rundt banen via basene. Hvis det er andre løpere på basene vil de også ha mulighet til å løpe. Utespillerne vil forsøke å få ut slagmannen eller løperne mens de forsøker å komme seg rundt banen. En løper som har kontakt med en base derimot, er trygg på denne basen, og kan ikke bli tatt ut. Det er tillatt med tre personer ute før det er motstanderen sin tur til å slå.

 

Det vinnende laget er laget med flest runs når kampen er over.